Martinsson utvecklar styrning för värmepumpar

Danfoss Värmepumpar anlitade Martinsson för att utveckla nästa generations styrsystem för värmepumpar.

Syftet med projektet var att ta fram ett modernt användargränssnitt och styrsystem för värmepumpar. Display och kontrollkort skulle mekaniskt monteras som en modulprodukt i fronten av värmepumpen. Styrsystemet skulle också designas för att kunna integreras i en större infrastruktur med uppkoppling mot molnet för att samla in och läsa av data från externa tjänster.

Produkten lanserades först i fastighetsvärmepumpen Mega under Q4, 2015.

Produkten har blivit väl mottagen av våra kunder. Det har funnits ett uppdämt behov av en effektivare produkt med utökad funktionalitet i denna effektklass

säger VD på Danfoss Värmepumpar AB.

Ett viktigt mål i utvecklingsprocessen har varit att nå en låg produkt- och monteringskostnad där modulen enkelt kan monteras in i värmepumpen, testad och klar att tas i bruk. Martinsson tillverkar och levererar nu den panelen till Danfoss produktionsenhet.

Produkten är baserad på Martinssons RISC-plattformar. EDT-displayen har senaste pekskärmsteknik (Projective Capacitive Touch) med ett av tillverkaren monterat större täckglas framför displayen. 

Utvecklingsprojektet har bedrivits på ett effektivt sätt enligt agil utvecklingsmodell som har möjliggjort att vi i applikationsmjukvaran har implementerat funktioner som har överträffat användarens förväntningar.

Thermia Gui High
Bengt Lundell

För mer information, kontakta Bengt Lundell

Bengt Lundell
Sales & Marketing Director

031 93 91 22

Kontakta via e-post