Martinsson utvecklar nästa generations pekskärmsdisplay till automatiska mjölkningssystem

DeLaval, en världsledande leverantör av produkter, system och tjänster för alla steg i mjölkproduktion, har tillsammans med Martinsson utvecklat nästa generations pekskärmsdisplay för automatiska mjölkningssystem.

Syftet med projektet var att ta fram en pekskärm som tål den extermt tuffa miljön på anläggningar för mjölkkor där dessa mjölkningsystem installeras. Pekskärmen skulle vara mekaniskt monterad som en komplett modul anpassad för att integreras i det automatiska mjölksystemet.

Ett viktigt mål i utvecklingsprocessen har varit att utvärdera en pekteknik som fungerar bra i den krävande miljön samt att ta fram en tät mekanik att intergera elektronik och IP klassade kontaktdon i. Tillhörande specialkablage är också artiklar vi har kvalificerat, testat och kommer att leverera för att underlätta montaget i slutproduktionen.

Produkten är baserad på Martinssons delvis egenutvecklade elektronik.  Kyocera-displayen har senaste teknik med mycket bra betraktningsvinklar och med en tålig pekskämstyp av typ glas/glas (resistiv teknik). Utvecklingsprojektet har bedrivits på ett effektivt sätt enligt agil utvecklingsmodell.

Se resultatet: VMS touchscreen

Malbild Delaval Small
Bengt Lundell

Kontakta Bengt Lundell för mer information

Bengt Lundell
Sales & Marketing Director

031 93 91 22

Kontakta via e-post