Ugnspanel i världsklass

Sveba Dahlén, en världsledande tillverkare av bakugnar, har tillsammans med Martinsson utvecklat världens bästa ugnspanel.

Syftet med projektet var att ta fram ett modernt användargränssnitt och styrsystem för professionella bakugnar. Panelerna skulle vara mekaniskt monterade som moduler samt anpassade för att integreras i en större infrastruktur.
Produkten lanserades i samband med IBA mässan i München 2012

”intresset för den nya panelen var fantastiskt och mycket positivt. Alla som såg panelen och provade den var mycket imponerade över hur enkel den är att använda och hur snabbt man lär sig hur panelen fungerar” säger teknikchefen Sveba Dahlén.

Ett viktigt mål i utvecklingsprocessen har varit ”design for manufacturing” vilket innebär att modulprodukten har låg produktionskostnad, kan enkelt monteras in i bakugnen, är testad och klar att tas i bruk. Martinsson tillverkar och leverenerar nu den kompletta modulprodukten till Sveba Dahléns produktionsenheter.

”Sveba-Dahléns helt nya panel är självlärande, enkel att använda och gör allt bakarbete enklare. Samtidigt ger den nya panelen dig möjligheter att utveckla dina arbetsrutiner och ditt kunnande” enligt Sveba Dahléns marknandsavdelning.

Tillbaka till alla artiklar

Article Sveba