Enkel integration av BLE

BL652, en Bluetooth Low Energy (BLE) modul, som förenklar integration av trådlös kommunikation inom t.ex. sensorer där det finns behov av strömsnål och intelligent kommunikation.

Den gör det möjligt för sensorer att fristående kommunicera mot befintlig infrastruktur. Användningsområden återfinns bland annat inom e-hälsa, energimätare, belysning, säkerhet samt bil- och processindustrin.

BL652-serien från Laird Technologies gör det enkelt att integrera Bluetooth Low Energy (BLE 4.2), eller Bluetooth Smart ™, i små, bärbara, strömsnåla enheter, t.ex. de som drivs av AAA- eller knappcellsbatterier. Den certifierade och programmerbara modulen har Lairds innovativa, händelsestyrda smartBASIC programmeringsspråk, vilket avsevärt förenklar BLEintegratione med NFC funktion..

Det som gör modulen unik är smartBASIC, ett händelsestyrt programmeringsspråk som möjliggör fristående drift av modulen där sensorer kan kopplas in på någon av modulens ingångar utan behov av en extern processor. Ett enkelt smartBASIC-kommando innehåller en komplett sträng för läsning, skrivning och bearbetning av sensordata för att sedan använda BLE till att överföra data till en Bluetooth v4.0 utrustad enhet tex. smarta telefoner, surfplattor, gateway, eller dator. smartBASIC accelererar utvecklingsprocessen, framtagande av prototyper, och massproduktion genom att ge dig din egen BLE expert i modulen.

Baserat på Nordic Semiconductor prisbelönta nRF51822 chipset får BL652 modulen exceptionellt låg strömförbrukning med enastående trådlös räckvidd, allt i ett kompakt fotavtryck av 10 mm x 14 mm. Modulerna innehåller all hårdvara och mjukvara som krävs för att underlätta i utvecklingen av BLE applikationer.

  • UART-, SPI-, I2C-, ADC-, och GPIO-gränssnitt för anslutning av kringutrustning och sensorer
  • En komplett BLE mjukvarustack
  • GATT-baserade BLE profiler som inkluderar blodtryck, hjärtfrekvens, hälsotillstånd, Proximity and Find Me, samt möjlighet till kundanpassade profiler för din applikation

Förutom att BL652 modulen är FCC, IC, CE och MIC certifierad är den även certifierad som slutprodukt vilket gör det möjligt för utvecklare att integrera modulerna i enheter utan behov av ytterligare Bluetooth certifiering. Ett prisvärt utvecklingskit samt enkla programmeringsverktyg förenklar integration av modulen och garanterar dig snabbaste vägen till marknaden.


Tillbaka till alla artiklar

Bl600 St